poniedziałek, 5 sierpnia 2013

Pomidorowa sałatka

Bardzo dobra jako przekąska, świetnie komponuje się także jako dodatek do mięsa.

Składniki:

100 g mozzarellli w mini kuleczkach
2 świeże pomidory
6 połówek suszonych pomidorów
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka octu jabłkowego
2 łyżki oleju (bardzo dobry będzie ten od suszonych pomidorów)
5 gałązek świeżego oregano
10 listków świeżej bazylii
sól, pieprz

  • Mini kuleczki mozzarelli odcedzamy i  kroimy na pół. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Suszone pomidory kroimy w paski. 
  • Ziołą dokładnie siekamy i dosypujemy do mozzarelli i pomidorów. Dokładnie mieszamy. Dolewamy sok z cytryny, ocet jabłkowy oraz olej z suszonych pomidorów. Delikatnie mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz