Pieczony schab z warzywami - proste danie, które z dodatkami może być daniem obiadowym, a na zimno może służyć jako soczysta wędlina do kanapek.
środa, 19 marca 2014
niedziela, 9 marca 2014
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym
niedziela, 2 marca 2014
Polędwica cielęca czyli wariacja na temat kotleta wiedeńskiego
Polski schabowy to uboższy krewny sznycla lub kotleta wiedeńskiego. Poza kilkoma niewielkimi różnicami dotyczącymi samego przygotowania jest jedna rzecz, która różni je zasadniczo – rodzaj mięsa. Kotlet wiedeński należy przygotować z soczystej cielęciny.
Nam udało się kupić mięso absolutnie wyjątkowe, czyli cielęce polędwiczki. Chociaż takiego zakupu zupełnie nikt w domu nie planował, to decyzja została podjęta dosyć szybko – kupujemy! Ale co z tą polędwicą zrobić?
Subskrybuj:
Posty (Atom)